Vidám gyermekrajzokkal turbózzák fel a rendőrkapitányság sivár, egyhangú folyosóit

Gyerekrajz

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 11-én kiállította azokat a hajdú-bihari pályaműveket, melyeket a Nemzeti Infokommunikációs Zrt.

„Hétköznapi hőseink”

című pályázatára nyújtottak be a megyében lévő általános iskolák.

Gyerekrajz2

A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek megjegyezzék a 112-es – az Európai Unió minden országában egységesen hívható – segélyhívó számot, melyen vész esetén a mentők, a tűzoltók, és a rendőrök is elérhetők. Pályaműként az osztály tagjai által közösen kézzel készített képet kellett feltölteni egy weboldalra, mely mellé az osztály fényképét is be kellett küldeni.

Gyerekrajz3

Összesen 250 osztály töltötte fel alkotását, többen be is küldték azokat. Az egységes segélyhívó rendszer megvalósításában résztvevő szakemberekből álló zsűri az ötletességen és a szépségen kívül azt a két művet díjazta, amelyik alkotások a legjobban tükrözték a készenléti szervek munkájának összetettségét és azt, hogy a 112-t csak vész esetén szabad hívni. Egy alsó- és egy felsőtagozatos osztály egy olyan 2015-ös osztálykirándulást nyert, amelyen betekinthetnek a hétköznapi hősök mindennapi életébe és részt vehetnek egy szimulációs gyakorlaton is.

A pályaműveket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 11-én az ESR 112 nemzetközi nap alkalmából Debrecen, Kossuth utca 20. szám alatti épületének előterében kiállította, melyeket 2015. február 20-ig hivatali munkaidőben bárki megtekintheti. (police.hu, naná)

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.