Hivatásos drogszakértő tette helyre Borókai Simicskáról írt cikkét

Egészségügy
2015 február 12., 10:47
comments 139

Bátran kiállt saját tulajdonosa, Simicska Lajos mellett Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.

„Túlcsordult poharába a reklámadó hirtelen újraszabásának híre és legbelsőbb bizalmasainak árulásként értelmezett lelépése csúsztatta az extasytablettát. És úgy reagált, ahogy emberek sora az internetadó, az útdíj vagy a kötelező drogteszt váratlan és átgondolatlan bejelentésekor.”

- írta Borókai Simicska emlékezetes gecizős napjáról.

Mire Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője a Facebookon:

"Ebből is látszik, hogy (Borókainak) nem sok fogalma van az extasyról. Ha az a tabletta ekit (MDMA-t) tartalmazott volna, akkor Simicska könnyes szemmel arról nyilatkozott volna, hogy mindennek ellenére mennyire szereti Orbánt, Bayert meg egyenesen meg akarja ölelni, mert olyan cukibogár. Egyébként lehet, hogy sokat segítene a hazai közéleten, ha a parlament tartana egyszer egy olyan ülést a chatham house szabályok szerint, ahol kivételesen nem részegen vagy adrenalintól túlfűtötten jelennének meg képviselők, hanem egy asszisztált MDMA terápia keretében vitatnák meg az ország jövőjét. Az MDMA ugyanis egy empatogén szer, amelyet ígéretes pszichoterápiát segítő anyagként tartottak nyilván a pszichológusok, mielőtt diszkódrogként elszabadult volna."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.