Van egy fotós, aki úgy fotózza a vadon élő állatokat, mintha királyi portrékat készítene

ÁLLAT
2015 február 12., 19:43

"Mindig érdekelt, hogy mi az a tökéletes pillanat, amikor egy megszokott, sokat látott dologból valami különleges, váratlan születik. Amikor egy képen egy különleges beállításon látszik egy addig még nem látott hangulat, arckifejezés. Az állatportrékkal ilyen pillanatokat akartam megörökíteni."

- írta megkeresésünkre Brad Wilson, fotós, aki főleg vadon élő állatok portréfotózásával foglalkozik.

Az állatokat műteremben, profi világítással fotózza, úgy, hogy a kamerát csak néhány centire tartja az állatok fejétől. Emiatt mindegyik állattal képzett idomárok foglalkoznak mielőtt beviszik őket a műterembe. Szerencsére a legtöbb állatnak, még a vadon élő ragadozóknak is, elég pár jutalomfalat ahhoz, hogy higgadt maradjon. Wilson megtehetné, hogy a könnyebb utat választja, és fogságban nevelkedett, az emberekhez hozzászoktatott állatokat fotóz, de azt állítja, hogy azokról nem tudna ilyen képeket csinálni.

"Már csak ezekben az állatokban van igazi vadság, egyszerűség. A modern emberi civilizációban szinte teljesen ködbe veszett az a természetesség, amit én keresek. Ezek a képek egy civilizáció előtti világnak állítanak emléket."

Puma

Abán Csaba (jobbra) 2022 júliusában a RoboCupJunior thaiföldi világbajnoki döntőjén az Individual Team kategória 2. helyét szerezte meg a 2_Bit (ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna) csapattal

Zebra

Gepárd

Csimpánz

Elefánt

Aligátor

Bika

Pókmajom

Tihany Rogán Cecília instáján.

Majom

Tigris

A Rescue Maze kategóriában katasztrófa sújtotta területek felderítésére való robotokat készítenek

Bagoly

Sarki róka

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.