Felhördült az internet a koraszülötteket gondozó ápolónő panaszain

Az RTL Klub Házon Kívül című műsora számolt be a Péterfy Kórházban dolgozó ápolónőről, aki egy felkavaró riportban, sírva sorolta, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie naponta a hivatása miatt. Több ápoló nettó 140 ezer forintot kap havonta, az RTL műsorában szereplő anya ennyi pénzért annyit dolgozik, hogy alig marad ideje arra, hogy saját gyerekével foglalkozzon.

Az RTL szerint a riport után elárasztották a levelek és a kommentek a Házon kívül oldalát, több ápoló is írt, ők megköszönték a műsorban szereplő nőnek, hogy végre valaki nyilvánosság elé állt a szakma panaszaival. Az RTL Híradó újabb riportot közölt a témáról ebben egy orvos cáfolta a nyilatkozó ápolónő szavait annyiban, hogy szerinte nem fordulhat elő, hogy az ápolónők ne kapjanak pénzt a ledolgozott túlóráikért. A meghazudtolt nővér sírva mutatta a kamerának a túlóranyilvántartást.

Az Egészségügyi Államtitkárság szerint egy felelős kormány csak az államháztartás rendbetétele után tud béreket emelni, tehát egyelőre nem javul a magyar ápolók katasztrofális helyzete.