Új vezető a Nemzeti Vagyonkezelő élén

2015 február 13., péntek 17:00
23

Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Márton Péter, a korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a társaság éléről - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az eddigi vezérigazgató, Márton Péter 2012. áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatója volt. Az MTI által kiadott közlemény szerint Márton Péter nagy eredménye, hogy

„irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfoliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon.”

A fejlesztési miniszter a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára - írta közleményében az NFM.

Az új vezérigazgatóról, Szivek Norbertről keveset tudni. Régebben a szállodaiparban utazhatott (--> Szivek Szállodája, hehe).

Na, de komolyan. A Világgazdaság szerint Szivek Németországban tanult jogásznak, majd hazatérve az ingatlanberuházásairól ismert Autóker Holdingnál dolgozott. Itt az energetikai üzletággal foglalkozott. Később részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló ELMIB privatizációjában, és több kiserőmű létrehozásában. Ezután vagyonkezelő céget alapított, része volt a Várda-Drink reorganizációjában, és a Skála-üzletlánc felvásárlásában is. A Skálában máig van részesedése, ezen kívül igazgatósági tagja az ENEFI Energiahatékonysági Zrt-nek, meg a Gazpromtól vett gázt értékesítő Panrusgáz Zrt-nek, melyben épp most vásárolt meg egy 50 százalékos részvénycsomagot az állami tulajdonú MVM az E-Ontól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt