Egyiptom megtorolná 21 kopt keresztény lefejezését

külföld
2015 február 16., 06:49
comments 41

UPDATE 8:22: A legfrissebb hírek szerint az egyiptomi légierő már bombázta is az IS líbiai állásait. Kiképzőtáborokat és fegyverraktárakat támadtak.

Megfelelő választ fognak adni megfelelő időben, jelentette be vasárnap éjjel az állami tévében Abdel-Fatah esz-Sziszi egyiptomi elnök, miután az IS nyilvánosságra hozta a videót 21 egyiptomi kopt keresztény kivégzéséről.

A koptokat még januárban végezték ki Líbiában. A koptok Szirtben dolgoztak az építőiparban, onnan rabolták el őket.

Az IS tavaly év végén jelent meg Líbiában, Derna városát a Szíriából hazatért dzsihádisták teljesen a hatalmukba kerítették - erről itt írtam bővebben.

Sziszi elnök a válaszcsapást még nem jelentette be, de az iszlám világ szellemi központjának számító al-Azhar Egyetem közleményében már megalapozott ennek. Azt írták, hogy a lefejezés elfogadhatatlan barbárság. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.