Állást keresel és bírod a pingvineket? Postást keresnek a Déli-sarkra

ÁLLAT
2015 február 17., 18:23
comments 185

A terület megóvásával foglalkozó Antarktisz Örökség Alap honlapjára került fel az álláshirdetés. Az alap évente négy embert alkalmaz, hogy a világ legdélibb pontján fekvő postahivatalában dolgozzanak.

Akadnak specifikus elvárások a jelentkezőkkel szemben, például jártasság a kéziszerszámok használatában, jól kell bírni a hideget és az alváshiányt, és kitérnek arra is, hogy munka közben bizony gyakran kell majd kerülgetni pingvineket.

photo_camera Szamárpingvinek, igaz a képen Japánban (KAZUHIRO NOGI / AFP)

Ugyanis a Port Lockroy-i bázis közelében, ahol a postahivatal is működik, több mint kétezer szamárpingvin él szabadon. Ez amúgy kedvelt turistacélpont, múzeum és ajándékbolt is működik itt, évente 18 ezer turista köt ki itt november és március között. És ők nagyon szeretnek képeslapokon eldicsekedni azzal, hogy meddig jutottak el, szezononként mintegy 70 ezer lapot adnak fel innen, ennek kezelésére keresnek most postásokat.

A munkához a leírás szerint is szükség van alkalmazkodási képességekre:

Boldog vagy, ha nem zuhanyozhatsz egy hónapig, és három ember valamint 2000 büdös pingvin közvetlen közelében kell élned öt hónapon át?

- kérdez rá elég direkt módon a hirdetés.

A jelentkezők közül kiválasztott szerencsések előbb Angliába mehetnek egy továbbképzésre, majd onnan utazhatnak el a sarkvidékre. Havi 1100 font, azaz kb. 450 ezer forintos fizetés jár mindezért, február 27-ig lehet jelentkezni. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.