Felköpni, majd aláállni: bayerság

POLITIKA
2015 február 17., 11:00
comments 208

A 2015-ös Bayer Zsoltot ismét megtréfálta a 2007-es Bayer Zsolt.

Mint írtuk, Bayer Zsolt ma szerelmeslevelet írt Putyinhoz. Pedig 2007-ben még többek között olyan (akkor épp Gyurcsányra, de most már simán Orbánra is ráillő) mondatokkal hőbörgött, hogy: „Oroszoknak lefeküdni energiaügyben, Putyintól ájultan elalélni és félni: gyurcsányság.”

photo_camera Bayer Zsolt a Békemeneten

Most újabb gyöngyszem került elő, amiben Bayer Zsolt az oroszokkal üzletelő miniszterelnököt átkozta a Magyar Nemzet Képeslapban 2007. árpilis 2-án. Ilyeneket írt:

„Igazuk van azoknak, akik azt vallják: semmi szükség már arra, hogy bevonuljon ide az orosz hadsereg. Ugyanazt a célt elérik gazdasági eszközökkel is – ha akarják. S miért ne akarnák? Oroszország nagyhatalom, bár már csak árnya régi önmagának, de mi sem természetesebb, minthogy a régi akar lenni. Nem hadsereggel, nem jégcsákánnyal. Olajjal, gázzal.

Jól látja ezt mindenki Európában és az Egyesült Államokban. S tartanak is ettől. Egyvalaki nem tart ettől: Gyurcsány.

Gyurcsány – a szállingózó hírek szerint – pénzért rohangál Putyinhoz. A pletykák arról szólnak, hogy ha az oroszok nem segítenének, már régen összeomlott volna a magyar államháztartás, a forint, minden. De az oroszok segítenek, Gyurcsány pedig hálás nekik. Olyan minden, mint régen. Felrémlenek még azok a régi szép idők? Tudom, már nem rémlenek fel.

Már csak az látszik, hogy az ellenzék vezetője Európa szája íze szerint nyilatkozik az egyoldalú orosz energiafüggőségről, s ez az európai szájíz most kivételesen egybeesik a magyar nemzeti érdekkel. S erre a budapesti orosz nagykövet megleckéztet. Kioktat. Fenyeget. A miniszterelnök szintúgy.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.