Simicska Lajos kiszáll a Hír TV-ből

media
2015 február 17., 11:59
comments 131

Az mno.hu-n jelent meg egy közlemény arról, hogy február 16-án Simicska Lajos eladta a Magyar Nemzetet kiadó NEMZET Lap- és Könyvkiadó Kft.-ben lévő üzletrészének jelentős hányadát a Megapolis Media Zrt., valamint a PRO-RÁTA HOLDING Zrt. részére.

Ezzel párhuzamosan Simicska lemondott a HírTV Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról is, részvényeit pedig a Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Media Zrt. vásárolta meg. A társaság részvényesei egyben a HírTV Zrt. új elnökének Fonyó Károlyt, Simicska Lajos régi üzlettársát, a Megapolis Media Zrt. vezérigazgatóját választották meg. A tranzakciók után Simicskánál csak a Lánchíd Rádió Kft. 25 százalékos üzletrésze maradt.

Fonyó Károly megkeresésünkre megerősítette a vásárlás tényét, mint elmondta, régóta szorgalmazta, hogy egy piackonformabb irányba menjen el a televízió működése. Ezért döntött úgy, hogy élni kíván a lehetőséggel, miután Simicska Lajos az ajánlattal megkereste.

Fonyó szerint egy piaci alapon működő, jobboldali-konzervatív médiának van létjogosultsága Magyarországon is, ennek megteremtését tűzte most ki célul. Érdemi változtatásokat nem tervez, de a Hír TV átszabására azért lehet számítani: színesebb és a nézők számára vonzóbb tartalmakkal kívánnak majd megjelenni a piacon. A tartalmi részek kialakításáért a Magyar Nemzet egykori főszerkesztő-helyettese, az RTL Híradójának egyik alapító szerkesztője, Tarr Péter felel majd.

Azt egyelőre nem lehet megbecsülni, hogyan alakul majd az állami hirdetések aránya a Hír TV-n, de most az egyik elsődleges cél, hogy növeljék a televízió nézettségét. Fonyó elmondta, hogy míg 2010 előtt még 3-4 százalékos közösségarányt volt képes elérni a televízió, addig ez az arány az elmúlt években egy százalék közelébe süllyedt.

A vételár összegét nem hozták nyilvánosságra.

Kerestük Simicska Lajost is, hogy megtudjuk, miért döntött az érdekeltségei eladása mellett, de telefonját most titkára vette fel, aki csak annyit közölt, hogy Simicska nem kíván nyilatkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.