Bírod a baglyokat? Ha megnézed ezt a fotósorozatot, biztos, hogy beléjük szeretsz

ÁLLAT
2015 február 18., 15:07

Itt egy újabb állatos portrésorozat Brad Wilsontól, akiről már írtunk egyszer.

“Mindig érdekelt, hogy mi az a tökéletes pillanat, amikor egy megszokott, sokat látott dologból valami különleges, váratlan születik. Amikor egy képen egy különleges beállításon látszik egy addig még nem látott hangulat, arckifejezés. Az állatportrékkal ilyen pillanatokat akartam megörökíteni.”

- mondta akkor.

A korábbi képei mindenféle vadon élő állatot bemutattak, de ebben az újabb sorozatban kifejezetten a baglyokra ment rá.

photo_camera Uhu

A legtöbb lefotózott bagolynak kisebb-nagyobb gondjai vannak a repüléssel, ezért nem élhetnek teljesen szabadon. Madárházakban élnek, ahol megkapnak mindent amire szükségük lehet. Ezért a gondozóikhoz annyira kötődnek, hogy nélkülük nem képesek nyugodtan megmaradni egy helyben. A fotózáson emiatt a kamera túloldalán nem csak a fotós állt, hanem egy-egy gondozó is, aki közben folyamatosan nyugtatta a baglyokat, de még így is mindegyik madárral több órát kellett dolgozni mire elkészültek ezek a képek.

Pápaszemes bagoly

Lármás füleskuvik

Gyöngybagoly

Kiköltöztettük egy barátunkat az omladozó házából, élő közvetítéseket néztünk vacsora közben a mentésekről, a halottak száma egyre csak nőtt, és egyre több ismerősünkről tudtuk meg, hogy lakás nélkül maradt.

Nyugati füleskuvik

Lángvörös füleskuvik

Északi foltosbagoly

Amerikai uhu

Erdei fülesbagoly

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.