Megmérgeztek két sast

ÁLLAT
2015 február 19., 15:02
comments 32
photo_camera MTI Fotó: Kovács Attila

A baloldali képen a Remény nevű parlagi sas láthati egynapos korában, 2013. május 9-én. A jobboldalin a madár és egy fajtársa teteme. Február 15-én találta meg az elhullott madarakat a Magyar Madártani Egyesület (MME) kutyás egysége, a fokozottan védett madarak feltehetően mérgezés következtében hullottak el, rendőrségi nyomozás folyik az ügyben.

A nyomokból arra következtetnek, hogy az ismeretlen elkövetők ragadozó állatok elpusztítására helyeztek ki méreganyagot, a sasok valószínűleg csak másodlagos mérgezést szenvedtek, vagyis nem ők voltak az igazi célpontok.

Reményt az MME munkatársai még tojásként mentettek ki egy elhagyott fészekből 2013-ban. A sikeres keltetés után pótszülőkhöz került a fióka, a fészket akkor három hónapon keresztül 31 önkéntes őrizte a madár kirepüléséig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.