Az ukránok szerint az oroszok rajtuk tesztelik a legújabb fegyvereiket

2015 február 23., hétfő 7:14
133

Mariupol mellett, Sirokine falunál vetettek be olyan tüzérségi lövedéket, ami a talaj felett negyven méterrel apró repeszekre robban. Ez elég kegyetlen fegyver, a nagy területen szétszóródó, 1-15 milliméteres nagyságú repeszek rengeteg embert sebesítenek meg - és méretükből adódóan csak emberek ellen lehet bevetni, eszközökben, tárgyakban nem tesz nagy kárt.

Az apró repeszeket csak fájdalmas, hosszan tartó műtéttel lehet eltávolítani a sebesültekből.

Vagyis az új orosz fegyver leginkább a nemzetközi egyezményekben tiltott kazettás bombákhoz hasonló, kizárólag az emberekben károkat tevő fegyverek közé sorolható.

Az ukránok felvételekkel is bizonyították az állításukat. A videón látszik, ahogy a levegőben két ilyen lövedék is felrobban, szitává szaggatva a környéken járók gépkocsijait.

Az ukránok szerint ezeket a fegyvereket jól kiképzett szakértők segítségével alkalmazhatták. Az ukránoknak nincs ilyen fegyverük, szakértőik szerint különböznek minden más, eddig használt fegyverfajtától.

Az ukránok szerint Oroszország rajtuk teszteli legújabb fegyvereit, épp ezért nekik is szükségük lenne modern fegyverek beszerzésére Nyugatról. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt