Egy brit kormányhivatal kifejezetten ajánlaná, hogy az emberek napi öt (5!) csésze kávét igyanak

tudomány
2015 február 23., 10:44
comments 89

Egy brit kormánytestület, az Étkezési Útmutatók Tanácsadó Testületének legújabb ajánlása szerint minden korábbi mendemondával szemben

kifejezetten egészséges az, ha valaki napi öt csésze kávét iszik!

Így most utólag is igazolva látom korábban önpusztítónak gondolt fogyasztási szokásaimat, pláne így, a mai negyedik csésze kávém után.

A szakértők szerint napi öt csésze kávé nemhogy a májrák, vagy a Parkinson-kór megelőzésében segít, de

még a szívbetegségekében is!

Továbbolvasva az is kiderül, hogy minden lehetséges kávéfajta közül pont az

americano

a legegészségesebb. Az, ami éppen előttem gőzölög. Hogy ez mi? A hangzatos neve ellenére kimondottan egyszerű a dolog:

le kell főzni egy normál presszót, majd felönteni még egyszer annyi forró vízzel.

Azért jobb így csinálni, mint eleve hosszú kávét főzni, mert hosszan főzve a kávé kilúgozódik, így viszont megmarad az eszpresszó finom íze, és nem kell tejjel, tejporral, tejszínnel, pláne cukorral lágyítani. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.