Romániai EP-képviselő járja ki Debrecen igazát Brüsszelben

POLITIKA
2015 február 23., 12:05
comments 26

Tőkés László néppárti európai parlamenti képviselő a jövőben Hajdú-Bihar megye és Debrecen képviseletét is ellátja az Európai Parlamentben - jelentette be hétfőn, a képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen fideszes polgármestere.

Papp szerint az EU-források új rendszerében, amikor a magyar programok mellett közvetlenül brüsszeli forrásokhoz is hozzá lehet jutni, különösen fontossá vált a megfelelő információcsere Debrecen és a város képviseletét ellátó politikai szereplők között.

Tőkés László hozzátette, az elmúlt években intenzív kapcsolat alakult ki Debrecen és Nagyvárad, Hajdú-Bihar és Bihar megye között, és ezt a határ menti közös fejlődést igyekszik segíteni európai parlamenti képviselőként.

„A magyar és a román érdek alapvető ügyekben nem ütközik egymással.”

- mondta Tőkés. (MTI)

Ennek a megállapodásnak nincs túl sok értelme, hiszen az Európai Parlamentben ülő képviselőket általában országos vagy tartományi listákról választják, többnyire nem megyéket vagy városokat képviselnek. Ez a debreceni dolog nagyjából annyit jelenthet, hogy Tőkés és Papp ezentúl sokat fognak beszélgetni arról, mi volt Brüsszelben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.