Romániai EP-képviselő járja ki Debrecen igazát Brüsszelben

Tőkés László néppárti európai parlamenti képviselő a jövőben Hajdú-Bihar megye és Debrecen képviseletét is ellátja az Európai Parlamentben - jelentette be hétfőn, a képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen fideszes polgármestere.

Papp szerint az EU-források új rendszerében, amikor a magyar programok mellett közvetlenül brüsszeli forrásokhoz is hozzá lehet jutni, különösen fontossá vált a megfelelő információcsere Debrecen és a város képviseletét ellátó politikai szereplők között.

Tőkés László hozzátette, az elmúlt években intenzív kapcsolat alakult ki Debrecen és Nagyvárad, Hajdú-Bihar és Bihar megye között, és ezt a határ menti közös fejlődést igyekszik segíteni európai parlamenti képviselőként.

„A magyar és a román érdek alapvető ügyekben nem ütközik egymással.”

- mondta Tőkés. (MTI)

Ennek a megállapodásnak nincs túl sok értelme, hiszen az Európai Parlamentben ülő képviselőket általában országos vagy tartományi listákról választják, többnyire nem megyéket vagy városokat képviselnek. Ez a debreceni dolog nagyjából annyit jelenthet, hogy Tőkés és Papp ezentúl sokat fognak beszélgetni arról, mi volt Brüsszelben.