Életfogytiglant kapott az amerikai mesterlövész gyilkosa

külföld
2015 február 25., 06:06
comments 295

Van ugye most az Amerikai mesterlövész című film a mozikban. A filmet Clint Eastwood rendezte és az amerikai hadsereg valaha élt leghatékonyabb mesterlövészének életét dolgozza fel. A mesterlövészt, aki bizonyítottan 160 ellenséggel végzett, Chris Kyle-nak hívták, és Bradley Cooper alakítja.

Kyle-t és egy barátját 2013 februárjában egy lőtéren gyilkolta meg az akkor 27 éves Eddie Ray Routh, egy volt tengerészgyalogos. Az ő tárgyalása most februárban zajlott, a bíró kedden hozott ítéletében

emberölésben bűnösnek találta, és életfogytiglani börtönbüntetést rótt ki rá.

Routh a tárgyalás során nem is tagadta a gyilkosságot, védelme arra épült, hogy poszttraumás stressz-szindrómában szenved, és a gyilkosság idején paranoid pszichotikus rohama volt, ezért mint mentális zavarban szenvedő beteget nem lehet elítélni. Állításának alátámasztására ügyvédje azzal érvelt, hogy maga Kyle nem sokkal a halála előtt, a lőtér felé tartva azt üzente SMS-ben a kisteherautóban mellette ülő barátjának, hogy a velük utazó Routh bolond.

(USAToday, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.