RTL Klub: Matolcsyék irodát nyitnak Bejrútban és Buenos Airesben, hogy a jegybank becsatlakozzon a nemzetközi tudományos vérkeringésbe

külföld
2015 február 25., 18:09
comments 121

Kicsit nehezen hisszük, de tényleg ez történik. Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank több nemzetközi irodát is nyit, egyelőre nem tudni, hogy mekkora összeget ráfordítva minderre.

A híradó információi szerint Buenos Aires, Róma, New York, Párizs, Bejrút és Hamburg lett olyan szerencsés város, hogy befogadhatja a jegybank irodáit. Amivel a cél az MNB írásos válasza szerint, hogy

a jegybankot és a bankban folyó elemző munkát bekapcsolják a nemzetközi tudományos vérkeringésbe, illetve erősítse a társ-, illetve partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést.

És, teszik hozzá, az MNB-nek korábban is voltak külföldi képviseletei, például Tokióban. Igaz, ezeket legkésőbb a kilencvenes évekre mind bezárták. A csatornának megszólalt a jegybank korábbi alelnöke, Bodnár Zoltán is, aki szerint ma már nincs szükség ilyen irodákra, melyeket ráadásul több száz millió forintból lehet majd összehozni.

Az irodákban három alkalmazott fog majd dolgozni: egy irodavezető, egy közgazdasági elemző és asszisztens. Hogy mindez mennyibe kerül, azt viszont nem mondták meg. Mert még egyetlen irodát sem nyitottak meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.