A szegedi közgyűlés kulturális bizottsága bátran kiállt Ságvári mellett

ÁLLAT
2015 február 26., 08:51
comments 460

Amióta kiderült, hogy a KDNP-s Rétvári Bence át akarja neveztetni a szegedi Ságvári gimnáziumot, lényegében azon az alapon, hogy a névadó kommunista volt, zajlik a vita arról, hogy szabad-e ilyet.

photo_camera Forrás: kommunista.net (komolyan!:))

Most a szegedi közgyűlés kulturális bizottsága is állást foglalt a kérdésben - annak ellenére, hogy ez nem tartozik a hatáskörébe.

A Délmagyar beszámolója szerint a szimpátiaszavazáson hat képviselő elítélte az átnevezést, míg Hüvös László és Haág Zoltán nem szavazott. Ha jól számolom, ez azt jelenti, hogy mindenki más a Ságvári név mellett van. Nem mintha ez bármit is jelentene, a kérdésben nem a helyi közgyűlés kulturális bizottsága dönt, mert ugye mi köze hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.