Elképesztően ostoba amerikai politikusok válogatásunkban: Jim Inhofe

2015 február 26., csütörtök 22:16
107

Jim Inhofe Oklahoma republikánus szenátora, és nem hisz az olyan maszlagokban, mint a globális felmelegedés. Szkeptikusságát nem tudományosan megalapozott tényekkel támasztja alá, hanem józan paraszti ésszel, és az egyszerű ember eszköztárával.

Csütörtökön egy hógolyót vitt be egy szatyorban a Szenátusba, amit aztán az ülésteremben egy képviselőtársa felé dobott.

„Mindig azt halljuk, hogy 2014 volt az eddigi legmelegebb év. Ezért megkérdezem az elnök urat: tudja, hogy ez mi?”

- vezette fel hógolyós akcióját.

„Egy hógolyó. Innen van, kintről. Nagyon-nagyon hideg van kint. Az évszakra nem is jellemző.”

Aztán a Szenátus házszabályának megfelelőn figyelmeztette az elnököt, hogy most felé fogja dobni a hógolyót. Inhofe szerint a valóban különösen hideg washingtoni tél megdönti a globális felmelegedés tézisét. A szenátor ezért kritizálta Obama elnököt is, amiért az korábban a klímaváltozást még a terrorizmusnál is komolyabb kihívásnak nevezte az amerikaiakra nézve. Inhofe felsorolt néhány terrortámadást, majd kitért azokra a veszélyekre, melyeket az olyan nemzetek jelentenek az amerikaiakra, mint Észak-Korea vagy Oroszország. A szenátor szerint pedig ezek sokkal komolyabbak, mint a klímaváltozás.

„Ez is mutatja, hogy az elnök, és kormánya eltávolodott a realitásoktól, amikkel most és a jövőben szembenézünk. Hogy az elnök megint nem értette meg az amerikai nemzetbiztonsági realitásokat, és hogy képtelen létrehozni egy koherens nemzetbiztonsági stratégiát, olyan veszélybe sodorták ezt a nemzetet, mely az elmúlt évtizedekben ismeretlen volt.”

Az egész beszédet egyben szemlélve valószínűsíthető, hogy a szenátor elsősorban a terrorfenyegetettségről akart beszélni, a hógolyóval pedig azt alátámasztani, hogy a klímaváltozás, mint veszély a terrorhoz képest bagatell. Hát, így sikerült. (TheHill)

Jim Inhofe már korábban is elmagyarázta, hogy miért gondolja hoaxnak ezt az egész globális felmelegedés dolgot:

Címlapi kép: ebből a videóból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt