A gyanúsítgatások ellenére kinevezték miniszteri biztosnak Vitézy Dávidot

nemzeti_erdek_szazadveg_kerenyi_imre_vitezy_david

A közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására miniszteri biztossá nevezte ki Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatóját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Hivatalos Értesítőben alapján. A kinevezés február 1-jétől július 31-éig tart.

  • A miniszteri biztos feladatkörébe tartozik a közösségi közlekedési közszolgáltatások hatékonyabb összehangolása érdekében szükséges intézkedések feltérképezése.
  • A miniszter feladatául szabta a közösségi közlekedési szolgáltatásokat ellátó köztulajdonú társaságok működésére vonatkozó jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozását. 
  • Kötelessége továbbá a közösségi közlekedési tarifarendszer egységesítése és ügyfélbarátabbá tétele, a munkavállalók közösségi közlekedéssel történő munkába járásának elősegítése érdekében történő javaslatok kidolgozását is.
  • A miniszteri biztos a helyettes államtitkári illetménynek megfelelő díjazásra és juttatásokra jogosult.

Vitézy Dávidot a BKK új vezetése üzleti titok megsértése miatt feljelentette, de az ügyészség múlt héten ejtette a vádat. (via MTI)