Lázár most a vízszolgáltató és a hulladékszállító cégek számlázási, mérési gyakorlatát vizsgálná

POLITIKA
2015 február 28., 15:13
comments 100

Lázár János Jobbkéz szerint 

"a gáz- és a villamosenergia-szektor után a vízszolgáltató és a hulladékszállító cégek számlázási, mérési gyakorlatát is felül kell vizsgálni."

A miniszter a HírTV Híradójában elmondta, hogy az állami kézbe került Főgáznál a számlázás és a mérés manipulálására utaló adatokat találtak. Lázár szerint 20-30 százalékkal számlázták túl a társasházak fogyasztásait. Mikor a társasházak gázóracserét kértek, hogy pontosabb számokat kapjanak, azokat rendre elutasították. A miniszter gyanúja szerint hasonlóan járhatnak el a  víz- és a hulladékszolgáltatók is, ezért őket is át kell nézni. Lázár János hozzátette, hogy

 "hányan panaszkodtak rendszeresen a gáz fűtőértékére, használati értékére, ezt most nem kell külön mondanom. Tehát minőségi és technológiai túlszámlázás van az én véleményem szerint."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.