Öngyilkos lett Viktor Janukovics legfőbb segítője

külföld
2015 február 28., 12:17
comments 93

Öngyilkosságot követett el szombatra virradó éjjel Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes, Viktor Janukovics megbuktatott államfő egykori szövetségese, aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban - közölték a hatóságok.

A tájékoztatás szerint a 61 éves politikus kiugrott az ablakon egy kijevi lakóház 17. emeletéről. A rendőrség egyik szóvivője arról számolt be, hogy Csecsetov holttestét az épület tövében találták meg.

A politikus felesége később megtalálta férje búcsúlevelét, amelyben az ukrán Régiók Pártjának egykori tisztségviselője azt írta, hogy

„már nem maradt semmilyen morális ereje a további élethez.”

A hatóságok szerint minden nyom öngyilkosságra utal.

Az oroszországi száműzetésben élő, elűzött volt ukrán elnök legfőbb segítőjének számító Csecsetovot hatalommal való visszaélés vádjával február 21-én őrizetbe vették, két nappal később azonban ötmillió hrivnya (49,6 millió forint) óvadék fejében szabadon engedték.

Néhány órával a politikus halála előtt Viktor Sokin ukrán főügyész bejelentette, hogy további bűncselekmények miatt is vádat emelnek Csecsetov ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.