Lázár János szándékosan akadályozza a Sorsok Háza megnyitását

politika
2015 március 02., 09:18

Lázár János szándékosan szabotálja a Sorsok Házát, véli az intézmény létrehozásával megbízott közalapítvány. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány mindezt arra alapozza, hogy szerintük

Lázár János szándékosan végleges koncepcióként próbálja beállítani azt a vázlatos előkészítő munkaanyagot, amit az alapítvány még 2013 őszén, a miniszterelnökség sürgetésére készített – ezt az alapítvány főigazgatója, Schmidt Mária jegyezte.

Az alapítvány közleménye szerint amúgy létezik végleges koncepció is, amit a Miniszterelnökséggel kötött szóbeli megállapodás alapján végeztek el – saját erőből, mert a miniszterelnökség végül nem fizette ki az elvégzett munkát.

„A történtek fényében nem gondolhatunk másra, mint hogy a Sorsok Házát a nyilvánosság előtt lejáratni szándékozó akcióról van szó. Értetlenül állunk azelőtt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter – talán barátja és újdonsült tanácsadója, a vaskos pártállami múlttal bíró Zoltai Gusztáv sugalmazására –, szánt szándékkal akadályozza a Sorsok Háza megnyitását, rúg fel írásbeli és szóbeli megállapodásokat, megy szembe a kormány határozatával” – áll a közleményben. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.