Még a Heti Válasznak is juthat egy kormánypárti rivális

2015 március 3., kedd 5:16
105

Új hetilap tervén dolgozik Habony Árpád és a Századvég a Népszava szerint. A lap akár riválisa is lehet a Simicska-érdekeltség Heti Válasznak, de mindenképpen barátságosabb lenne a kormánnyal szemben.

Arról is írnak, hogy Orbán Viktor a jövőben talán mégsem kizárólag a közszolgálati médiára - és az azon belül létrehozandó új lapokra - támaszkodna, hanem egy új, önálló televízió és rádió indítását is tervezik a köreiben. Ezekben szintén szerep juthat a Századvégnek, amely jelenleg a Napi Gazdaság tulajdonosaként van csak jelen a médiapiacon.

Ez, ha valóban megvalósul, már nyíltan a kormányfővel látványosan összevesző Simicska Lajos és médiabirodalma ellen irányulhat. Simicska szavaira a kormány amúgy érdemben nem reagált - a kormány kommunikációs államtitkára, az új médiumok indításában kiemelt szerepet játszó Századvég egyik alapítója, Giró-Szász András a hétvégén beszélt először a gecigate-ről, de csak megdöbbenésének adott hangot, hogy ilyen szavak egyáltalán elhangozhatnak. Ebben sok hasonlóságot mutat a ferencvárosi önkormányzat fideszes és kereszténydemokrata képviselőivel, akik szerint

nem az a baj, ha gecis a mászóka, hanem az, ha valahol leírják, hogy a mászóka gecis.

De vissza a médiaháborúhoz: a parlament gazdasági bizottsága kedden tárgyal a reklámadó módosításáról. A javaslat elsősorban az eredetileg büntetni szánt RTL Klubnak kedvez, aminek ezután 4 milliárd helyett csak 1,2 milliárd forintot kéne fizetnie. De megfelezik a kormányközeli TV2 adóterhét is, ellenben megduplázzák a Simicska-médiabirodalom adóterheit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt