Veszprémben azért még megjelent a Helyi Téma a választás előtt

Média
2015 március 03., 09:33
comments 39

Az Index szerint csődközelben van a Helyi Téma Vitézy Tamás jobboldali milliárdos ingyenes heti újságja.

A lap az Orbán-kormány lelkes támogatója volt, Budapest kerületeiben és 20 vidéki nagyvárosban jelentek meg. A csúcson csak Budapesten 700 ezer példányt szórtak ki belőle, és 100 millió feletti nyereséget hozott a tulajdonosoknak.

Vitézy nyomdája felszámolás alatt van, 2015. januárjában 100 millió forint feletti adótartozása volt a cégnek az Opten adatai szerint. A lapkiadó sem áll jól, mi is úgy tudjuk, hogy egy ideje nem tudnak fizetni a munkatársaknak.

Vitézy az Indexnek azt írta, hogy nem szűnik meg a lap, sőt a cégnél arra számolnak, hogy Simicska Lajos és médiabirodalmának meggyengülésével újra labdába rúghatnak.

Az egészen biztosan jó pont lesz a Fidesznél, hogy mikor az újság a legtöbb helyen már nem jelent meg, akkor Veszprémben, a választás előtt még kipréseltek egy számot, még ha a választási eredményt ez nem is fordította meg a kormány javára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.