A KFC nem fog füvet árulni, viszont a marihuánás Ben & Jerry's-fagyi nem kizárt

gasztronómia
2015 március 04., 17:29
comments 26

Az amerikai legalizációhullámmal párhuzamosan felpörgött a kapcsolódó termékek és szolgáltatások piaca is, ez pedig rengeteg találgatást meg hírt szül a helyi sajtóban. Pár napja kezdett el például terjedni az a híresztelés, hogy a coloradói legalizáció után a KFC elkezd majd füvet árulni a helyi éttermeiben.

A hírt rengeteg blog átvette, elképesztően sokan megosztották, de minden jel szerint hülyeség. Egyrészt mert egy olyan oldalról indult, ami rendszeresen oszt meg hoaxokat, másrészt pedig a KFC eddig még csak alkoholt sem árult, ráadásul a törvények értelmében csak készpénzért lehet füvet venni Coloradóban és a cég honlapja sem utal még csak hasonló dolgokra sem.

Viszont ennél jóval hivatalosabb, hogy a világ egyik leghíresebb fagylaltgyártójának két alapítója, Ben Cohen és Jerry Greenfield arról beszélt egy interjúban, hogy ők nyitottak a marihuánás fagyi bevezetésére.

Colorado mellett Washingtonban, Oregonban és Alaszkában legális a fű rekreációs használata, számos másik államban pedig egészségügyi receptre lehet marihuánához jutni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.