A KFC nem fog füvet árulni, viszont a marihuánás Ben & Jerry's-fagyi nem kizárt

Az amerikai legalizációhullámmal párhuzamosan felpörgött a kapcsolódó termékek és szolgáltatások piaca is, ez pedig rengeteg találgatást meg hírt szül a helyi sajtóban. Pár napja kezdett el például terjedni az a híresztelés, hogy a coloradói legalizáció után a KFC elkezd majd füvet árulni a helyi éttermeiben.

A hírt rengeteg blog átvette, elképesztően sokan megosztották, de minden jel szerint hülyeség. Egyrészt mert egy olyan oldalról indult, ami rendszeresen oszt meg hoaxokat, másrészt pedig a KFC eddig még csak alkoholt sem árult, ráadásul a törvények értelmében csak készpénzért lehet füvet venni Coloradóban és a cég honlapja sem utal még csak hasonló dolgokra sem.

Viszont ennél jóval hivatalosabb, hogy a világ egyik leghíresebb fagylaltgyártójának két alapítója, Ben Cohen és Jerry Greenfield arról beszélt egy interjúban, hogy ők nyitottak a marihuánás fagyi bevezetésére.

Colorado mellett Washingtonban, Oregonban és Alaszkában legális a fű rekreációs használata, számos másik államban pedig egészségügyi receptre lehet marihuánához jutni.