Egy lépés az emberiség boldogabb jövőjéért

VÉGRE!!!!!

HÁLA ISTENNEK!!!!

REMÉLJÜK, LESZNEK KÖVETŐIK!!!!

Kitiltotta épületeiből a szelfi készítéshez használt szelfibotokat a washingtoni Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeum- és kutatóintézet-együttese. (Arról nem írnak, hogy a tomporönkepálca is betiltásra került-e)

Az intézet a látogatók és a múzeumi tárgyak védelmével indokolta döntését.

„Továbbra is arra buzdítjuk a múzeumlátogatókat, hogy készítsenek szelfiket és osszák meg az élményeiket másokkal, ám tegyék mindezt úgy, hogy a táskáikban hagyják a szelfibotjaikat.”

Az Egyesült Államok más intézményeiben is bevezettek már hasonló korlátozást, egyebek közt a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban. A Smithsonian házirendjében évek óta ez az első változtatás. Az intézet szóvivője, John Gibbons szerint nem egyetlen incidens miatt döntöttek a korlátozás mellett, sokkal inkább a megelőzés volt a céljuk. A 19 múzeumot és galériát, a Smithsonian Nemzeti Állatkertet és kilenc kutatóintézetet magába foglaló Smithsonian épületeiben már korábban betiltották a különböző fényképező- és kameraállványok használatát és a nagyméretű hátizsákok viselését. Az intézet helyszíneit, amelyek általában ingyen látogathatók, több mint 28 millióan keresték fel tavaly. (via MTI)