Egy szeszfőző gint akar készíteni Winston Churchill véréből

gasztronómia
2015 március 10., 09:58
comments 17

A dorseti Dukes aukciós ház múlt hónapban jelentette be, hogy elárverez egy üveggel Winston Churchill véréből. Még 87 éves korában vették le tőle, amikor csípőtörés után lábadozott a londoni Middlesex Kórházban 1962-ben. Az aukciós ház reményei szerint kb. 600 fontért fog elkelni a vér.

winston churchill vére

Egy berlini központú szeszfőző, Marcus O'Shea eldöntötte, hogy megpróbálja megvenni, még most is, pár nappal az árverés előtt is pénzt gyűjt rá. A kézműves piakészítés mellett vizuális művész is, Berlintól New Yorkig több helyen kiállítot már.

A Vice-nak beszélt arról, miért akarja minden idők egyik legnagyobb brit miniszterelnökének vérét ginné változtatni: mindig is szomjazott a gazdagok vérére, a gin pedig a kedvenc itala. Churchill előtt tisztelegve London Dry Gint tervez belőle. Kis mennyiségnél Németországban ez technikailag legális.

Két módja is van annak, hogy a vérből piát csináljon: vagy porítja, és azzal ízesíti a gint, vagy fermentálja, majd desztillálja. Mivel az utóbbinál íztelen alkoholt kapunk, inkább az előbbit fogja választani, mert kíváncsi, milyen íze lehetett Churchill vérének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.