Iratokat loptak el Jávor Benedek budapesti irodájából, de erről a politikus csak akkor értesült, amikor a rendőrök már megtalálták azokat

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke és EP-képviselőjének stábja hétfő reggel értesült a XIII. kerületi rendőrkapitányságtól, hogy egy házkutatáskor olyan iratokat foglaltak le, amelyek Jávor irodájából származnak. Az ügy érdekessége, hogy mindaddig nem is volt fogalmuk arról, hogy betörtek az irodájukba, amíg a rendőrség nem jelentkezett, hogy már meg is találták az eltűnt iratokat.

A betörés Jávor szerint vélhetően vasárnap éjjel történt, a dokumentumok mellett egy mikrohullámú sütőt, egy modemet és egy routert vitt el a tolvaj. AZ EP-képviselőt, aki a betörésről Facebook-oldalán írt, Strasbourgban értük el telefonon, és mint elmondta, még nem tudta megnézni, hogy a megtalált iratok között valóban ott van-e minden hiányzó papír. A hétfő reggeli rendőrségi jelentés után Jávor stábja is feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon, irodájukba ezután szálltak ki helyszínelni a rendőrök. Egyelőre várják a vizsgálat eredményét, Jávor úgy tudja, hogy a rendőrség a házkutatáskor a betöréssel gyanúsított személyt is őrizetbe vette.

Az EP-képviselő elmondta, hogy amúgy nem tart fontos iratokat az irodájában, főleg azóta nem, hogy pár hónappal ezelőtt külsérelmi nyomok okozása nélkül feltörték az autóját, és elvitték a laptopját. Így a most elemelt és pár óra után megtalált dokumentumok között elsősorban a napi munkamenethez kapcsolódó iratok voltak.

(Címlapi kép: Kleb Attila)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.