Nárcisztikus pöcsöt akarsz nevelni a gyerekedből? Légy engedékeny!

A szülők, akik túlértékelik, piedesztálra emelik saját gyermekeiket, jó eséllyel nárcisztikus pöcsfejeket nevelnek, derült ki az Ohio State University kommunikációs és pszichológia tanszékén oktató Brad Bushman és társai kutatásából. Az amerikai tudományos akadémia folyóiratának legfrissebb számában, március 9-én közölt tanulmány szerint azok a gyerekek, akikre Isten ajándékaként tekintenek szüleik

hajlamosabbak rá, hogy felsőbbrendűnek gondolják magukat.

"A legtöbb szülő meggyőződése, hogy a gyermeke különleges és különleges bánásmódot is igényel. De amikor a gyerekek különleges bánásmódban részesülnek, akkor nárcisztikussá vállnak, és úgy érzik, hogy többet érdemelnek másoknál és felsőbbrendűek is" - mondta Bushman.

Megfigyelésük szerint azok a gyerekeknek, akiket szimplán csak szeretnek a szüleik, teljesen normális az önképük.

A kutatásban 565, középosztálybeli holland családban nevelkedő, 7-11 éves gyerek viselkedését vizsgálták. A gyerekekkel és szüleikkel is teszteket töltöttek ki, ez alapján értékelték ki önbecsülésüket és nárcisztikusságukat. Így jutottak arra a következtetésre, hogy azok a gyerekek, akiket a szüleik különlegesnek tartottak, rendszerint fontosabbnak is érezték magukat másoknál. (Via US News)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.