Egy váci gimnázium visszautasította a Klik meghívását a március 15-i állami ünnepségre

politika
2015 március 11., 18:30
comments 472

A magyarországi iskolát többségét felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) egy tanárt és 9 diákot hívott meg a váci Madách Imre Gimnáziumból a március 15-én Budapesten tartandó állami megemlékezésekre.

A tantestület azonban levélben utasította vissza a meghívást. A hvg.hu szerint azt írták, hogy az iskola tanárai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, és elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye. Ezen kívül a tanárok szerint az adatvédelmi törvényekkel ellentétes az a kérés, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

Ettől függetlenül a gimnázium idén is tart március 15-i megemlékezést, csak a budapesti cuccokra nem küldene senkit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.