Kósa Lajos ingatlana is növekszik

POLITIKA
2015 március 11., 17:24
comments 112

Kósa Lajos Fidesz-alelnök, korábbi debreceni polgármester debreceni háza és annak telke is növekedett néhány négyzetmétert az utóbbi napokban. Az Index vette észre, hogy míg Kósa a vagyonnyilatkozataiban következetesen egy 1000 négyzetméteres telken álló 300 négyzetméteres, garázs nélküli házról számolt be, a tulajdoni lap szerint viszont a telek 1082 négyzetméteres, a házhoz pedig tartozik egy garázs, ami nem szerepelt a bevallásokban.

Kósa Lajos az Index kérdésére azt mondta, hogy a telek nagyságában nem volt biztos, ezért inkább egy megközelítőleges, de kerek számot adott meg a bevallásában. A bevallott és a telekkönyvi adat közti eltérés a politikus szerint abból adódik, hogy még mielőtt megvette volna a házat, az egyik szomszéd a kerítése megépítésekor kiegyenesítette a földnyilvántartási határvonalat, és az évek során eltulajdonolt egy darabot a földből. Kósa később földmárővel mérette le a telkét és az új adatot is elküldte az Indexnek, eszerint 1069 négyzetméteres a telke, tehát az eltulajdonlás, amit ő 82 négyzetméteresnek saccolt, csak 1082-1069=13 négyzetméteres veszteséget okozott az eredetileg 1082 négyzetméteres telken. Február végén Kósa korrigálta is a bevallását az új értékekkel.

Kósának emellett van egy 40 négyzetméteres garázsa is, ami 2007-ben épült a háza mellé, 2008-ban adtak ki rá használati engedélyt. Az Index szerint ezt nem lehetett volna megtenni, mert a garázs összekapcsolja Kósáét a szomszéd házzal, ez pedig tűzvédelmi okok miatt tilos, ha a szembenéző falakon van nyílászáró is, ebben az esetben pedig van nyílászáró.

A debreceni jegyző szerint minden a jogszabályoknak megfelelően történt, igaz a hivatalos térképeken nem szerepel a politikus házához kapcsolódó küldő garázs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.