Az Irán elleni szankciók feloldásáról tárgyalnak

külföld
2015 március 12., 20:30
comments 58

Az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagjai – az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia és Kína –, valamint Németország és Irán megkezdték az egyeztetéseket arról, hogy feloldják az Irán elleni szankciókról szóló ENSZ-határozatot, ha sikerül tető alá hozni az atommegállapodást, értesült a Reuters.

A menetrend szerint március végéig megállapodnak atom-ügyekben, és ezt egy ENSZ-határozattal szentesítenék, hogy egy esetleges republikánus elnök ne mondhassa fel. Az Irán gazdaságát sújtó szankciók 2006 óta vannak érvényben.

(Reuters.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.