Óriásit drogozott Írország tegnap, ráadásul legálisan

Mi is megírtuk, hogy egy joghézag miatt (egy régi törvény törlése után, de az új hatályba lépése előtt) néhány napig egy csomó keménydrog legális Írországban, köztük az ecstasy, a gomba, a ketamin, a krisálymet vagy a furcsa, B-kategóriás drog, a „Jeff”. Csütörtök éjféltől viszont újra illegálissá válnak.

A Vice, ami évek óta rendszeresen ír cikkeket arról, hogy milyen drog hatása alatt ezt vagy azt csinálni, kapva kapott az alkalmon, és megnézte, hogyan drogozott Írország a legszabadabb napján, a Yokes Dayen (kb. a pirulák napja).

táncoló gyerek dancing russian boy

Mint írják, szerdán a dublini Loophole Pop-Up Party-n leginkább az égbe öklöző, kényszeresen rágó, ordibáló, vadul táncoló, legálisan totál bedrogozott – tizes éveik végén, húszas éveik elején járó – fiatalokat láttak, akik vízért könyörögtek, és alig bírtak lépcsőzni. Deszkás fiúk és vasalt hajú lányok szervezték.

Az egyikük azt mondta:

„Nem akartam, hogy 10 év múlva, visszagondolva erre a napra, azt mondjam majd, hogy: »Ó, az a nap? Időben beértem másnap az irodába.«”

Mint mondták, a drogbuli minden belépőjéből 1 eurót egy hajléktalanokkal foglalkozó alapítványnak adnak.

ginger raver sár írország

Valaki az óriási bulit látva egyből átállt a másik oldalra, és azt mondta, hogy azt akarja, maradjanak a drogok illegálisak, hogy a lúzerek ne csinálják. Mást az egész arra döbbentette rá, milyen gyenge lábakon is áll a civilizációnk, ha a törvények ilyen törékenyek.

Az ír twitterezők #yokes és #yokegate hashtagekkel emlékeznek meg a történelmi eseményről. Írországban egyébként komoly probléma az alkoholizmus és a kábítószer-használat, a kristálymet még illegálisan is nagy táborra talált.