Veszélyes volt a kazánjuk a kéményen dolgozó kisember szerint, megszereltették, mégis elzárták náluk a gázt a teljes fűtési szezonra

Csodás történet a magyar hivatalok útvesztőiből. A hvg-t kereste meg a pórul járt budapesti házaspár. Még december 9-én vizsgálta meg a kazánt a Főkétusz egy kéményseprője, aki visszaáramlást tapasztalt, de a házaspár szerint a szakember "elbagatellizálta" az ügyet és azzal nyugtatta őket, hogy ráérnek kijavítani a hibát a fűtési szezon után, miután konzultáltak a közös képviselővel.

Karácsonyi ajándék gyanánt december 24-én kaptak egy levelet, amiben az állt: amennyiben 30 napon belül nem oldják meg a problémát, úgy a Főgáz el fogja zárni náluk a gázt. Ráadásul a 30 nap november 21-től ketyegett (tehát a levél kézhezvételének pillanatában már le is járt), mert akkor járt először a házban kéményseprő, csak akkor nem talált otthon senkit. Másnapra szereztek gyorsan - és drágán - egy kazánszerelőt, aki meg is javította a készüléket.

De az ünnepek miatt ezt sehogy sem tudták bejelenteni, se telefonon, se személyesen nem foglalkozott senki az ügyükkel. Január 14-én ki is jöttek a gázosok, és elzárták a gázt, így fűtés nélkül maradt a sclerosis multiplexes beteg asszony és férje. A Főkétusz január 27-re ígért felülvizsgálatot.

Meg is jöttek a kéményseprők, de nem tudtak mit vizsgálni, ugyanis gáz hiányában nem mérhetik, hogy megszűnt-e a visszaáramlás. A házaspár végül családi örökségét, 700-800 ezer forintot arra költötte, hogy átálltak villanyra.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.