Idén is a Mercedes egyik pilótája lesz a világbajnok

sport
2015 március 14., 07:27
comments 17
photo_camera Lewis Hamilton. AFP / MAL FAIRCLOUGH

Rendben lement az év első Forma 1 nagydíjának az időmérő edzése Ausztráliában. A Mercedes tavalyi világbajnoka Lewis Hamilton simán az élen végzett, mögötte csapattársa, Nico Rosberg szerezte meg a második rajthelyet. A Mercedes fölénye talán még nőtt is tavalyhoz képest, minden bizonnyal idén is Hamilton és Rosberg fog csatázni a világbajnoki címért.

A Williams és különösen a tavaly végig szenvedő Ferrari remekül kezdett, a Red-Bull ellenben gyengének tűnik. Persze hülyeség lenne egyetlen időmérőből kiindulni, de egyelőre úgy fest, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel jókor váltott.

Ugyanez már nem mondható el a Ferrari ülését a McLaren-Hondára cserélő Fernando Alonsóról (aki korábbi balesete miatt kihagyja az idénynyitó nagydíjat). A McLaren számára egyelőre katasztrofális a szezonkezdet, az utolsó helyeken estek ki az időmérő első harmadában, lemaradásuk legalább 3 másodperc. Nem áll össze egyelőre a Honda technikája. Az utolsó pillanatban összekalapált Manor képtelen volt kigurulni a garázsból.

Futam holnap hajnali hatkor. Ne feledjék, hogy a köztelevízió átalakítása miatt a Dunán!

1. Lewis Hamilton - Mercedes - 1:26.327
2. Nico Rosberg - Mercedes - 1:26.921
3. Felipe Massa - Williams-Mercedes - 1:27.718
4. Sebastian Vettel - Ferrari - 1:27.757
5. Kimi Räikkönen - Ferrari - 1:27.790
6. Valtteri Bottas - Williams - 1:28.087
7. Daniel Ricciardo - Red Bull-Renault - 1:28.329
8. Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso-Renault - 1:28.510
9. Romain Grosjean - Lotus-Mercedes - 1:28.560
10. Pastor Maldonado - Lotus-Mercedes - 1:29.480

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.