Többtucatnyi halott a mianmari kompbalesetben

2015 március 14., szombat 9:16
6

Elsüllyedt egy hajó Mianmar nyugati partjainál, a balesetben legalább huszonegyen meghaltak, huszonhét embernek pedig nyoma veszett.

A mentőalakulatok esetleges túlélők után kutatnak, a mentést azonban megnehezíti a viharos időjárás. A tájékoztatás szerint a hajónak hivatalosan körülbelül 215 utasa volt, akik közül 167-et épségben kimentettek. Nevük elhallgatását kérő illetékesek ugyanakkor elmondták, a komphajó fedélzetén sok olyan ember is tartózkodott, akinek a neve nem került fel az utaslistára.

"Az eltűntek száma tehát minden bizonnyal magasabb 27-nél. Rendkívül kicsi rá az esély, hogy ilyen időjárási körülmények között túlélőket találunk" - fogalmazott a tisztségviselő.

A katasztrófa okát még nem tudták kideríteni, bizonyos források szerint a kétemeletes komphajó a hatalmas hullámok miatt sziklának ütközött. Ha valami vidámabbat is olvasnának az egykori Burmáról, akkor Plankó Gergő épp ma szedte össze a legváratlanabb helyeket az országban. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt