Méterekre a Honvédkórház bejáratától halt meg egy beteg

GYÁSZ
2015 március 16., 06:27
comments 92

A Blikk cikke szerint egy hajléktalan férfi pár méterre a kórház bejáratától halt meg. A lapnak megszólalt egy szemtanú, aki látogatóba érkezett a kórházba. Akkor már kint hevert a férfi, erősen vérzett a feje és segítségért könyörgött.

„A rendészeten, a recepciónál azt mondták, már tudnak róla. Azt mondták nekem, hogy a sürgősségiről rakták ki, nem tudtak vele mit csinálni, mert alkoholos volt.”

A látogatóba érkezett hölgy távozáskor már csak a férfi letakart holttestét látta. A Blikk megpróbált a Honvédkórháztól többet megtudni, de

„azt mondták tudósítóinknak, nem nyilatkozhatnak, ám felhívták kollégáink figyelmét, hogy katonai objektum területén tartózkodnak, így távozniuk kellett.”

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya megerősítette, hogy egy „hajléktalan, ittas férfit Csepelről szállítottak” a Honvédkórházba, és a betegfelvétel után a férfi önkényesen távozott. További sorsáról a HM sajtónak nem volt tudomása. A Blikk többre jutott a mentősökkel.

„A mentőket egy földön fekvő emberhez riasztották, öt percen belül a helyszínen voltak, de a 60 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni. A halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja.”

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.