A dallasi rendőrök agyonlőttek egy fogyatékos fekete férfit, mert csavarhúzó volt nála

A 38 éves Jason Harrison anyja tavaly júniusban hívott sokadszor rendőrt, hogy segítsenek a bipoláris és skizofrén fiát kórházba vinni. A férfi zaklatott volt, mert nem vette be a gyógyszereit. A rendőrök a helyszínen több lövéssel megölték.

Harrosonék ügyvédje most hozta nyilvánosságra a lövöldözésről készült – vágott – rendőrségi felvételt (a hosszú verzió itt látható):

A rendőrök azt mondták, azért lőtték le a férfit, mert agresszívan viselkedett. A felvételen látszik, hogy egy csavarhúzóval állt az ajtóban, majd a rendőrök, akik tudták, hogy mentálisan sérült, felszólították, hogy tegye le. A férfi ezután közelebb lépett, amire többször rálőttek. Kevesebb mint fél perc alatt meghalt, közben a rendőrök továbbra is azt üvöltötték, hogy dobja el a fegyvert.

A két rendőrt ezután 5 napos kényszerszabadságra küldték, mielőtt visszamehettek dolgozni. Most is belső vizsgálat folyik az ügyben. A dallasi rendőrfőnök szerint a felvétel azt bizonyítja, hogy a rendőrök jogosan lőtték agyon Harrisont. (Gawker)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.