18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A dallasi rendőrök agyonlőttek egy fogyatékos fekete férfit, mert csavarhúzó volt nála

bűnügy
2015 március 17., 17:15
comments 575

A 38 éves Jason Harrison anyja tavaly júniusban hívott sokadszor rendőrt, hogy segítsenek a bipoláris és skizofrén fiát kórházba vinni. A férfi zaklatott volt, mert nem vette be a gyógyszereit. A rendőrök a helyszínen több lövéssel megölték.

Harrosonék ügyvédje most hozta nyilvánosságra a lövöldözésről készült – vágott – rendőrségi felvételt (a hosszú verzió itt látható):

A rendőrök azt mondták, azért lőtték le a férfit, mert agresszívan viselkedett. A felvételen látszik, hogy egy csavarhúzóval állt az ajtóban, majd a rendőrök, akik tudták, hogy mentálisan sérült, felszólították, hogy tegye le. A férfi ezután közelebb lépett, amire többször rálőttek. Kevesebb mint fél perc alatt meghalt, közben a rendőrök továbbra is azt üvöltötték, hogy dobja el a fegyvert.

A két rendőrt ezután 5 napos kényszerszabadságra küldték, mielőtt visszamehettek dolgozni. Most is belső vizsgálat folyik az ügyben. A dallasi rendőrfőnök szerint a felvétel azt bizonyítja, hogy a rendőrök jogosan lőtték agyon Harrisont. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.