A kormány rárepül azok pénzére, akik gyanakodnak a brókercégekre

2015 március 17., kedd 9:31
71

"Nem kell tehát brókercéget választani ahhoz, hogy állampapírt vegyünk"

– mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Barcza György ÁKK-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján, amin az új, lakosságnak szánt állampapírokat mutatták be. Barcza György hozzátette, hogy a legolcsóbban közvetlenül a magyar államkincstárnál lehet állampapírokat venni.

Ez egy félreérthetetlen utalás arra, hogy a kormányt nem érdekli, hogy a befektetési szolgáltatók túlnyomó többsége szabályosan működik. Viszont ki akarja használni az NGM és az ÁKK, hogy a Buda-Cash-ügy – amelyet a bűncselekmények dacára 15 évig háborítatlanul hagyott a pénzügyi felügyelet – megingatta a bizalmat az egész szektorban.

A magyar állam az infláción felül 4 százalékos felárat fizet azoknak, akik prémium államkötvénybe (PMÁK) teszik a megtakarításukat. Ezzel – ilyen kockázati szinten – nagyon kevés befektetési termék tud versenyezni.

A kormány egyébként is rengeteg módon próbálja elérni, hogy a magyar megtakarítók az államot finanszírozzák, erről többek között itt írtunk.

(Portfolio.hu.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt