A Fidelitas főházmestere egyszerűen nem adja fel

A Fidelitas napokban megválasztott elnöke, Böröcz László nyilatkozott az MTI-nek. És rögtön hogyan!

MTI Fotó: Marjai János

A kormánypárt utánpótlásának emelkedő csillagát nem zavarja, hogy a nyomasztó feljelentős Facebook-oldalukat előbb széttrollkodták, aztán a Facebook is betiltotta.

Böröcz szerint az általuk indított "provokátorfigyelő" célja annak megelőzése, hogy "a baloldali pártok civil köntösbe bújva tönkretegyenek" bármilyen ünnepséget.

Böröcz szerint "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", hogy küldje el nekik a nevüket, képüket.

A Fidelitas elnöke délután az MTI-nek arról beszélt, hogy

kezdeményezésük lényegét kissé félreértették.

Mint mondta, azt szeretnék, ha még egyszer nem fordulna elő olyan, mint a baloldalnak a március 15-i állami ünnepségen "elkövetett akciója". Ennek két olyan résztvevője is volt, akiről konkrétan tudják, hogy baloldali pártokhoz köthető - tette hozzáA "provokátorfigyelővel" az a céljuk - folytatta Böröcz László -, hogy leleplezzék azokat a párttagokat vagy pártaktivistákat, akik magukat civilnek beállítva tönkretesznek egy rendezvényt.

A "provokátorfigyelő" Facebook-oldalának leállásával kapcsolatban a Fidelitas vezetője azt mondta: bízik benne, hogy a Facebook visszaállítja majd az oldalt, mert nem éltek vissza személyes adatokkal. Arra az esetre ugyanakkor, ha nem így történne, közölte: "nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni".