Mostantól együttműködik Kész Zoltán és Fodor Gábor

POLITIKA
2015 március 18., 12:18
comments 142

Többek között az alkotmányos demokrácia és a jogállam visszaállítását célnak nevező, valamint a nyugati értékrend és a piacgazdaság melletti elkötelezettséget hangsúlyozó együttműködési megállapodást írt alá Fodor Gábor és Kész Zoltán.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt fodorgáborpárt elnöke azt mondta, mindketten liberális értékrendűek és azt szeretnék, ha ez az értékrend erősödne Magyarországon. Azt tervezik, hogy közös ügyekkel és javaslatokkal lépnek fel a parlamentben, és megpróbálnak "egyfajta polgári-liberális együttműködést" megvalósítani.

Kész Zoltán - aki baloldali pártok és civil szervezetek támogatásával jutott mandátumhoz a februári veszprémi időközi választáson - arról beszélt, hogy Fodor Gábor segített neki abban, hogy minden demokratikus ellenzéki erő beálljon mögé, amikor jelölt volt; akkor ígéretet tett arra, hogy egy "közös gondolkodást, közös szövetséget" hoznak majd létre az Országgyűlésben.

Hangsúlyozta, ebbe az együttműködésbe azok a független parlamenti képviselők is bekapcsolódhatnak, akiknek a pártjai támogatták az időközi választás során. Megjegyezte, ha ezek az együttműködések sikeresek lesznek, akkor lehet bízni abban, hogy 2018-ban "bekövetkezhet egy váltás".

Kész Zoltán a sajtótájékoztatón átadott egy levelet Fodor Gábornak, amit a többi független képviselőnek és ellenzéki frakcióvezetőnek is el fog küldeni, ebben

"a közmédiának, inkább mondjuk úgy, hogy az állami médiának a megszüntetését javasolja."

Arra a kérdésre, hogy a választási kampány során azt mondta, egyetlen párt mögé sem fog beállni, kijelentette, továbbra is független marad, de szeretne együtt dolgozni a többi ellenzéki képviselővel. Jelezte azt is, ha nem ért egyet egy kérdésben Fodor Gáborral, akkor akár a javaslata ellen is voksol. Egy másik kérdésre azt mondta, az Iszlám Állam elleni fellépésről még nem alakította ki álláspontját. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.