Mostantól együttműködik Kész Zoltán és Fodor Gábor

Többek között az alkotmányos demokrácia és a jogállam visszaállítását célnak nevező, valamint a nyugati értékrend és a piacgazdaság melletti elkötelezettséget hangsúlyozó együttműködési megállapodást írt alá Fodor Gábor és Kész Zoltán.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt fodorgáborpárt elnöke azt mondta, mindketten liberális értékrendűek és azt szeretnék, ha ez az értékrend erősödne Magyarországon. Azt tervezik, hogy közös ügyekkel és javaslatokkal lépnek fel a parlamentben, és megpróbálnak "egyfajta polgári-liberális együttműködést" megvalósítani.

Kész Zoltán - aki baloldali pártok és civil szervezetek támogatásával jutott mandátumhoz a februári veszprémi időközi választáson - arról beszélt, hogy Fodor Gábor segített neki abban, hogy minden demokratikus ellenzéki erő beálljon mögé, amikor jelölt volt; akkor ígéretet tett arra, hogy egy "közös gondolkodást, közös szövetséget" hoznak majd létre az Országgyűlésben.

Hangsúlyozta, ebbe az együttműködésbe azok a független parlamenti képviselők is bekapcsolódhatnak, akiknek a pártjai támogatták az időközi választás során. Megjegyezte, ha ezek az együttműködések sikeresek lesznek, akkor lehet bízni abban, hogy 2018-ban "bekövetkezhet egy váltás".

Kész Zoltán a sajtótájékoztatón átadott egy levelet Fodor Gábornak, amit a többi független képviselőnek és ellenzéki frakcióvezetőnek is el fog küldeni, ebben

"a közmédiának, inkább mondjuk úgy, hogy az állami médiának a megszüntetését javasolja."

Arra a kérdésre, hogy a választási kampány során azt mondta, egyetlen párt mögé sem fog beállni, kijelentette, továbbra is független marad, de szeretne együtt dolgozni a többi ellenzéki képviselővel. Jelezte azt is, ha nem ért egyet egy kérdésben Fodor Gáborral, akkor akár a javaslata ellen is voksol. Egy másik kérdésre azt mondta, az Iszlám Állam elleni fellépésről még nem alakította ki álláspontját. (via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.