Csúcsra járatott műbalhé: a Lungo Drom tüntet a HVG előtt

POLITIKA
2015 március 19., 10:13
comments 232

Nem létező cigányozást így még nem pörgetett ki a Fidesz.

A hvg.hu azt írja, hogy egy magánszemély tüntetést jelentett be ma 11 órára a HVG székháza elé, a rendőrség szerint Tóta W. Árpád cikke miatt, amiben annyit írt: „Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!”

Ezt az MTVA és több fideszes politikus is, például Rogán Antal és Kocsis Máté burkolt cigányozásnak vélt. Orsós Róbert riporter is kikérte ezt magának az MTVA kamerái előtt. (Schiffer András, az LMP társelnöke tegnap azzal vágott vissza a Fidesznek, hogy az a rasszista, aki szerint a közmunkás egyenlő a cigánnyal.)

photo_camera Orsós Róbert, az MTVA száguldó riportere

A hvg.hu szerint a tiltakozást Benga-Oláh Tibor, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat elnöke, Lungo Drom-os képviselő szervezi. A hir24.hu szerint a tüntetők „HVG=kuruc.info”, „Mondj nemet a rasszizmusra”, „Cigány vagyok és muzsikus”, és „Egységes nemzet vagyunk” feliratú táblákkal érkeztek busszal, ami egy olyan cégé, ami a Magyar Televízió és a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt., SPAR Zrt. dolgozóinak, a honvédség állományának napi beszállítója.

A Lungo Drom azért is jókor akciózik, mert az elnökéről, Farkas Flóriánról nemrég derült ki, hogy nem számolt be 290 millió forint elköltéséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.