Csúcsra járatott műbalhé: a Lungo Drom tüntet a HVG előtt

Nem létező cigányozást így még nem pörgetett ki a Fidesz.

A hvg.hu azt írja, hogy egy magánszemély tüntetést jelentett be ma 11 órára a HVG székháza elé, a rendőrség szerint Tóta W. Árpád cikke miatt, amiben annyit írt: „Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!”

Ezt az MTVA és több fideszes politikus is, például Rogán Antal és Kocsis Máté burkolt cigányozásnak vélt. Orsós Róbert riporter is kikérte ezt magának az MTVA kamerái előtt. (Schiffer András, az LMP társelnöke tegnap azzal vágott vissza a Fidesznek, hogy az a rasszista, aki szerint a közmunkás egyenlő a cigánnyal.)

Orsós Róbert, az MTVA száguldó riportere

A hvg.hu szerint a tiltakozást Benga-Oláh Tibor, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat elnöke, Lungo Drom-os képviselő szervezi. A hir24.hu szerint a tüntetők „HVG=kuruc.info”, „Mondj nemet a rasszizmusra”, „Cigány vagyok és muzsikus”, és „Egységes nemzet vagyunk” feliratú táblákkal érkeztek busszal, ami egy olyan cégé, ami a Magyar Televízió és a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt., SPAR Zrt. dolgozóinak, a honvédség állományának napi beszállítója.

A Lungo Drom azért is jókor akciózik, mert az elnökéről, Farkas Flóriánról nemrég derült ki, hogy nem számolt be 290 millió forint elköltéséről.