Soha nem hinnéd el, milyen rafinált módon számolt be a nemzeti hírügynökség Tiborcz István szolnoki diadaláról

Itt a hír szó szerint, a feladat: találd meg benne Orbán Viktor miniszterelnök vejének cégét, ami 1,2 milliárdból világítja be Szolnok városát. Óra indul. 

Önkormányzatok-energetika
Korszerűsítik Szolnok közvilágítását

Szolnok, 2015. március 19., csütörtök (MTI) - Két ütemben, csaknem 1,2 milliárd forintból korszerűsíti a megyeszékhely közvilágítását Szolnok önkormányzata - tájékoztatta a város alpolgármestere az MTI-t.

Fejér Andor közölte: Szolnok eddig évente mintegy 200 millió forintot költött közvilágításra. A korszerűbb, nagyobb fényt biztosító, könnyebben szabályozható lámpák több mint 40 százalékkal csökkentik a város közvilágítására fordított energiafelhasználását. A megtakarításból a jelenlegi óraalapú kapcsolási rendszert átalakítják a fényviszonyokhoz igazodó technológiára.

Az új hálózatot alkonykapcsolók vezérlik majd, így borús időben is világítanak a lámpatestek, a forgalmasabb zebrák környékén pedig erősebb égőket szerelnek be a szakemberek – tette hozzá. Jelezte: a bruttó 1,16 milliárd forintos fejlesztés 85 százalékban uniós támogatásból, várhatóan még idén nyárra elkészül.

A beruházás részeként a Tisza-parti megyeszékhely teljes közvilágításának mintegy kétharmadát korszerűsítik, ami több mint ötezer lámpatest cseréjével jár a belvárosban, a déli ipartelepen, a Vegyiművek lakótelepen, a Tiszaligetben, az üdülőterület környékén, valamint a Megyesi telepen, a Pletykafalu, a Tallin és a Széchenyi városrészben.

Az alpolgármester elmondta, hogy a szolnoki munkát végző cég egyebek mellett Zalaegerszegen és Pécsen is korszerűsít. Az említett települések korábban arról tájékoztattak, hogy a közvilágítás korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárást az Elios Zrt. nyerte meg.

Tiborcz István sikereiről itt olvashatsz még többet