Soha nem hinnéd el, milyen rafinált módon számolt be a nemzeti hírügynökség Tiborcz István szolnoki diadaláról

Média
2015 március 19., 06:50
comments 119

Itt a hír szó szerint, a feladat: találd meg benne Orbán Viktor miniszterelnök vejének cégét, ami 1,2 milliárdból világítja be Szolnok városát. Óra indul. 

Önkormányzatok-energetika
Korszerűsítik Szolnok közvilágítását

Szolnok, 2015. március 19., csütörtök (MTI) - Két ütemben, csaknem 1,2 milliárd forintból korszerűsíti a megyeszékhely közvilágítását Szolnok önkormányzata - tájékoztatta a város alpolgármestere az MTI-t.

Fejér Andor közölte: Szolnok eddig évente mintegy 200 millió forintot költött közvilágításra. A korszerűbb, nagyobb fényt biztosító, könnyebben szabályozható lámpák több mint 40 százalékkal csökkentik a város közvilágítására fordított energiafelhasználását. A megtakarításból a jelenlegi óraalapú kapcsolási rendszert átalakítják a fényviszonyokhoz igazodó technológiára.

Az új hálózatot alkonykapcsolók vezérlik majd, így borús időben is világítanak a lámpatestek, a forgalmasabb zebrák környékén pedig erősebb égőket szerelnek be a szakemberek – tette hozzá. Jelezte: a bruttó 1,16 milliárd forintos fejlesztés 85 százalékban uniós támogatásból, várhatóan még idén nyárra elkészül.

A beruházás részeként a Tisza-parti megyeszékhely teljes közvilágításának mintegy kétharmadát korszerűsítik, ami több mint ötezer lámpatest cseréjével jár a belvárosban, a déli ipartelepen, a Vegyiművek lakótelepen, a Tiszaligetben, az üdülőterület környékén, valamint a Megyesi telepen, a Pletykafalu, a Tallin és a Széchenyi városrészben.

Az alpolgármester elmondta, hogy a szolnoki munkát végző cég egyebek mellett Zalaegerszegen és Pécsen is korszerűsít. Az említett települések korábban arról tájékoztattak, hogy a közvilágítás korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárást az Elios Zrt. nyerte meg.

Tiborcz István sikereiről itt olvashatsz még többet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.