A Fidelitas elnöke szerint azért kell figyelni a provokátorokat, mert azok nem civilek. Vagy talán igen, de akkor is gáz, amit csinálnak

POLITIKA
2015 március 20., 11:32
comments 291

Böröcz László nem flottakapitány - hiszen ilyen pozíció nem is létezik -, hanem a Fidelitas elnöke. Vele készített interjút a Mandiner, főleg a Fidesz ifjúsági szervezetének nagy vihart kavart ötletéről, a provokátorfigyelőről. Böröcz azt mondta, hogy a kezdeményezésük célja nem a kormányellenes tüntetők listázása volt, és meghallgatják majd az adatvédelmi biztos aggályait is a kezdeményezéssel kapcsolatban, őket egyszerűen az zavarta, hogy önmagukat civileknek kiadó pártaktivisták zavarták meg a március 15-i tüntetést.

Igaz, a március 15-i állami tüntetésen tiltakozók egyetlen szóval nem mondták magukról, hogy civilek, de ezzel a Fidelitas nem foglalkozik, ők csak azt szeretnék, hogy ezek az ellenzéki pértokhoz köthető emberek ne is tűnhessenek fel civilként.

Böröcz gondolatmenete itt kicsit kisiklik, mert a következő kérdésre azt válaszolta, hogy amit a tüntetők a március 15-i állami ünnepségen csináltak, az akkor sem lenne rendben, ha azt elismerten pártaktivistaként tették volna. Ez azért furcsa, mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején a Fidelitas több miniszterelnöki beszéd után is demonstrált, de Böröcz szerint az oké, mert azok nem állami ünnepségek voltak.

A Fidelitas elnökét arról is kérdezték, hogy nem volt-e politikai szempontból ciki neki, hogy a testvére 5 trafikot nyert Szombathelyen, erre ő azt mondta, hogy

de.

Amúgy meg nincs is a tesójának 5 trafikja, hiszen több család fogott össze, együtt pályáztak és céghálóban osztották meg egymás között a trafikokat.

Böröcz, aki az V. kerületben is eléggé tevékeny, arra is rávilágított, hogy belvárosi ingatlanpanama egyáltalán nincs, csak ellenzéki politikusok akarnak a komolytalan vádjaikkal politikai tőkét kovácsolni.

Ennyi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.