Bújócskáznának az Örs vezér téri IKEA-ban, de a bútorbolt azt kéri: NE!!4

bulvár
2015 március 20., 18:55
comments 90

Hollandiában kezdődött a dili. Valakik kitalálták, hogy mekkora móka lenne elbújni az Ikeában a plüssállatok és a konyhabútorok között, létre is hozott egy Facebook eseményt. A siker óriási lett. Csak Eindhovenben 32 ezren, Amszterdamban 19 ezer ember jelezte, hogy részt venne a mókán. Az ottani Ikea végül nyomatékosan kérte a bolondozókat, hogy ne náluk bolondozzanak. Nem kellett sok, Magyarországon is létrehoztak egy hasonló eseményt.

ikea_1

Április elseje estére hívták a bújócskázni vágyókat és közel 8 ezer ember jelezte is, hogy elmenne a bútorlapok közé játszódni. Megkérdeztük az Ikeát, hogy mit szólnak a bújócskához, ezt a választ kaptuk:

Vásárlóink jelezték felénk a „Bújócska az IKEA“-ban eseményt.

Nagyon örülünk neki, hogy az IKEA arra ösztönzi az embereket, hogy játékosságot csempésszenek a mindennapokba.

Az IKEA számára a legfontosabb a vásárlóink biztonsága és a kényelmes vásárlás lehetősége, amelyeket semmiképen sem szeretnénk, hogy egy hasonló esemény veszélyzetessen vagy kedvezőtlenül érintsen. Az áruházak működése éppen ezért nem teszi lehetővé hasonló tevékenység megvalósítását.

Szeretnénk ugyanakkor nyitva hagyni az ilyen kreatív kezdeményezéssel kapcsolatos ötleteket, és megvizsgálni, lehetséges-e megvalósítani azt más formában, egy közös esemény keretében.

Update: időközben elértük az eseményt létrehozó két szervező egyikét is, aki megerősítette, hogy részükről nem lesz bújócska az áruházban. Ma már leveleztek az IKEA illetékeseivel, és megállapodtak abban, hogy ezt a rendezvényt nem tartják meg.

Az ötlet ennél amúgy jóval kisebb szabásúnak indult, csak pár száz ismerősüket hívták meg, ez szabadul el aztán Facebookon. Az ötletet pedig épp egy 444-es cikk adta, a holland IKEA-s bújócskatilalomról.

Mivel lassan tízezer érdeklődő volt az esemény falán, így sem lehet kizárni, hogy valaki mégis odamegy, de a szervezők most igyekeznek kommunikálni, hogy a bújócska elmarad. Ők is alapvetően meglepődtek, mennyien visszaigazoltak egy poénnak szánt eseményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.