Tizenegy bolgár súlyemelőt kaptak doppingoláson

sport
2015 március 20., 19:29

Két hete az edzőtáborban pisiltették meg a súlyemelőket, akik az áprilisi, tbiliszi kontinensviadalra készültek. A tizenegy megbukott sportoló mindegyikénél a sztanozolol nevű anabolikus szteroidot mutatták ki. A doppingoláson ért sportolók között van a 2005-ös Európa-bajnok Demir Demirev, a 2014-es Eb-n aranyérmese: Ivan Markov és Ivajlo Filev.

Ivan Ivanov, a válogatott vezetőedzője nem érti, hogy hogyan jöttek ki az eredmények. Szerinte a sztanozololt ma már senki nem használja, így csakis valami táplálék-kiegészítővel juttathatták be azt. Véletlen. A lebukott súlyemelőket eltiltják, a bolgár szövetséget pedig megint felfüggesztik. 2009-ben már történt hasonló, akkor is a tömeges doppingolás miatt. Korábban a 2000-es sydneyi olimpián három bolgár súlyemelőtől vették el az aranyérmüket, Peking előtt pedig szintén tizenegyen akadtak fent a teszten. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.