Hülye focista? Ja, persze.

sport
2015 március 22., 11:16
comments 98
photo_camera John Urschel (a 64-es számú mezben) a Baltimore Ravens edzésén.
Fotó: Larry French / Getty Images Sport

John Urschel 191 centi magas, 137 kilós és abból él, hogy hasonló nagydarab embereket döngöl a földbe. Ja, és most publikált egy tanulmányt „A Cascadic Multigrid Algorithm for Computing the Fiedler Vector of Graph Laplacains” címen, amit, ha nem haragszanak, most nem fogok lefordítani.

Urschel, a Baltimore Ravens profi amerikaifoci-csapat támadófalának oszlopos tagja éppen megvédeni készül doktori fokozatát. Matematikából. A hatalmas emberpéldány, aki dolgos hétköznapjait más, hozzá hasonlóan termetes embertársai földbe gyalulásával tölti, kimondottan tehetséges matematikusnak számít, aki előtt fényes tudományos pálya áll.

Már amennyiben nem akadályozza meg tudományos munkássága kiteljesülésében, hogy egy igen erőszakos sportot űz, amiben nagyon gyakori az agyrázkódás, aminek következtében a visszavonult profi focisták között elég sokan tartós agykárosodásban szenvednek.

Mindezzel Urschel is tisztában van:

"Ütköző poszton játszani az NFL-ben aligha segítheti a szellemi egészség megtartását" - mondta.

Mégis, szemben például a San Francisco 49ers 24 évesen visszavonult linebackerével, Chris Borelanddel, Urschel egyelőre nem kívánja abbahagyni a profi futballt. „Szeretek emberekkel ütközni” – mondta erről. „Nagyon felpörget, ha kimegyek a pályára, mindent kiadok magamból és fizikailag leuralom a szemben álló játékost. Olyan érzés ez, aminek, jobb szó híján, függőjévé váltam” – mondta. (Via Deadspin, Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.