Oroszország gázra váltaná a magyarok barátságát

POLITIKA
2015 március 23., 06:41
comments 63

Ha Magyarország és Oroszország politikai együttműködése sikeresnek bizonyul, az, "példátlan stratégiai partneri szintre emelhetné a két ország energetikai együttműködését, a kölcsönös előnyökre építve" - üzente meg Vlagyimir Nyikolájevics Szergejev, Oroszország magyarországi nagykövete a Napi Gazdaság című, a kormányhoz igen közel álló napilapban.

Vlagyimir Nyikolájevics szerint Magyarország "érdekelt egy regionális gázelosztó központ létrehozásában", amivel javítaná a saját ellátásbiztonságát is. Magyarországnak rengeteg tárolója van, hatmilliárd köbméteres kapacitásával ötödik az EU-ban. Ezeket a tárolókat pedig Vlagyimir Nyikolájevics szerint leginkább orosz gázzal lehetne feltölteni, amit

meg is kapunk, ha jól viselkedünk.

(Via Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.