Alakul az új fideszes kormánylap

media
2015 március 24., 09:44
comments 50

Harrach Péternek már nem sokáig kell nélkülöznie színvonalas és elkötelezett napilapot a Magyar Nemzet kiesése után. Hogy a Magyar Hírlapra melyik nem áll meg, azt Harrach Pétertől kérdezzék. Viszont jó hír a KDNP frakcióvezetőjének, hogy májustól a Napi Gazdaságot kell majd keresnie, de nem a mostanit, hanem az átalakítottat. Amit Liszkay Gábor (Simicska Lajos korábbi üzlettársa, egykori Magyar Nemzet főszerkesztő és tulajdonos, felmondásával a gecigate kirobbantója) szerez meg a kormánymegrendeléssekkel szépen kitömtött Századvégtől.

A lap elkötelezettségével már eddig sem volt nagy baj, de sokkal jobban nyit majd nem gazdasági témák felé. A szerény olvasottságú, de állami előfizetésekkel és hirdetésekkel megtámogatható lap állítólag tartalommegállapodást kötne a több megyei lapot is kiadó Pannon Lapokkal. Vagyis az új kormánylap leszállítana címlapos anyagokat és megtöltene pár oldalt a megyei lapokban, cserébe kapna vidéki tartalmat is a Napi, bár talán ez utóbbi a kevésbé fontos része a megállapodásnak.

Az új főszerkesztő nagy eséllyel a kormányfő mellett Liszkayval együtt hitet tevő Csermely Péter, volt Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettes lesz. Helyettese szintén a Nemzettől érkező Villányi Károly lehet. A lap a Magyar Nemzet több volt és jelenlegi munkatársát veheti át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.