Az ember, akinek egy nyomkövető sem tudta elvenni a kedvét a bűnözéstől

bűnügy
2015 március 25., 11:06
comments 31

Nyomkövetővel a lábán tört be egy budapesti lakásba egy házi őrizetben lévő méhteleki férfi. A 46 éves férfi, akinek a házi őrizetét vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el, hatósági engedélyt kapott arra, hogy a lakóhelyéről Szombathelyre utazhasson ügyvédi konzultációra.

A szabolcsi főkapitányság ügyeletese az elektromos nyomkövető jelzése alapján kísérte figyelemmel a férfi mozgását, és amikor az a budapesti Nyugati pályaudvaron tartózkodott, fel is hívta őt. A mobiltelefonját azonban más vette fel, aki azt állította, hogy a gyanúsított otthon hagyta a készüléket.

Az ügyeletes nem sokkal később azt észlelte, hogy a gyanúsított már a Széll Kálmán téren jár, ekkor újra felhívta őt telefonon, és ezt a hívást a férfi már fogadta. A törzsőrmesternek mindez gyanús lett, ezért azt mondta a férfinak, hogy maradjon ott, ahol van, járőrt küld érte, de ő továbbment, amit a nyomkövető folyamatosan jelzett.

A nyíregyházi ügyeletes értesítette az egyik budapesti kapitányságot, amelynek a járőrei hamarosan megtalálták egy háznál az éppen utcára lépő férfit. Felszólították, hogy álljon meg, a gyanúsított azonban próbált elmenekülni, de a rendőrök utolérték.

Időközben jelzés érkezett a rendőrségre, hogy a házban, ahonnan a férfi kijött, betörés történt. A nyomkövetős gyanúsított az erkélyajtót betörve jutott be az egyik lakásba és értékek után kutatott, de végül zsákmány nélkül távozott.

A férfit a házi őrizet szabályainak megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezték és a betörés miatt is eljárás indult ellene. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.